Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Borászat

A Pátzay Borbirtok épülete gravitációs rendszerben, teljes mértékben a borász és a terroir-bor igényei szerint került kialakításra. A borászati helyiségek így mind vertikális, mind horizontális értelemben a termelési folyamatok sorrendjét követik. A technológiai berendezések három szinten helyezkednek el, melyek közül csak egy emelkedik ki a föld felszíne fölé, a többi kettő föld alatt került kialakításra.

Pátzay Borbirtok Szőlő

A szőlő feldolgozása a legfelső, nulladik szinten zajlik, ahol az áztatótartályok a födémbe vannak illesztve. Egy szinttel lejjebb, az első alagsori szinten, két mobil prés található, majd további egy szinttel lentebb, a második alagsori szinten helyezkednek el az acéltartályos erjesztők és a hordós erjesztő/érlelő tér is.

 

ZSURKI  SÁNDOR - Főborász

 

Zsurki Sándor Főborászunk a család harmadik generációja aki hivatás szerűen foglalkozik szőlővel és borral Tokaj-hegyalján. Nagyapja uradalmi vincellérként dolgozott a háború előtt, édesapja több mint 40 évig dolgozott szőlészként a borvidéken, több száz hektár szőlő telepítését irányította az évek alatt. A szakma minden részét sikrült már gyermek korban megismernie, és megszeretnie.
A borászati munkáit 1997-ben kezdte Tokajban, ahol több kisebb és nagyobb birtokon irányította a szakmai munkát.
Sándor 2017 áprilisában csatlakozott csapatunkhoz főborászként.